Ervaringen met 2bcoaching

Gemiddeld cijfer voor 2bcoaching: 8.3 (Gebaseerd op 67 ervaringen)
 
Algemeen 8.3
Coach 8.6
Inhoud 8.3
Effectiviteit 8.1
Organisatie 8.3
 
 
Verfijn op soort  
Dennis D over 2bcoaching (ervaring ingevuld 10 11 2014) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 8
 
Trudy is een coach die verder gaat dan werken met al dan niet standaard werkwijzen, zij heeft gigantische voelsprieten en heel veel oog voor detail, waarmee zij snel en scherp waarneemt hoe de ander in elkaar steekt en hoe de omgeving op die persoon reageert.

Trudy heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn functioneren, waar mijn sterktes en zwaktes liggen en waarom samenwerken met de ene zo goed gaat en met de ander juist niet.
Trudy slaagt er in voorbeelden en metaforen te gebruiken die ik direct begreep.
Daarmee vormde zij voor mij een goede spiegel, zonder verdere oordelen te hebben over dat wat zij zag en waarmee ze me hielp naar mezelf te kijken.
 
Roland Boon over 2bcoaching (ervaring ingevuld 14 05 2014) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Als zeer prettig heb ik de persoonlijkheid van de coach ervaren. Zijn luisterend oor en zijn bereidheid tot inleven, contact zoeken en spiegelende capaciteit. Het was een professioneel maar zeker ook warm menselijk contact, voor mij is dit laatste van doorslaggevend belang. Ik heb gedurende het traject mijn doelstelling bereikt, en ben mezelf kunnen blijven in dit traject.
Met dank!
 
Raymond over 2bcoaching (ervaring ingevuld 21 04 2014) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Prettige samenwerking, veel geleerd en nu is het oefenen en toepassen. Vier gesprekken gevoerd en een telefonisch consult een paar maanden na het laatste gesprek, wat is zeer prettig vond.
 
Judith over 2bcoaching (ervaring ingevuld 16 03 2014) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Trudy is heel direct met een warm hart. Ze laat je inzichten zien en trekt snel verbanden, zodat er snel kwartjes vallen. Ik was positief verbaasd over de inzichten. Genoeg stof voor de komende tijd :-) Dank je wel!
 
Saskia Broer over 2bcoaching (ervaring ingevuld 23 02 2014) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 10
Organisatie 8
 
Trudy van den Berg heeft mij 2 jaar geleden begeleidt bij de zoektocht wat vind ik belangrijk in het leven en mijn werk. Welke keuzes ga je maken? Vanuit je hart of de ratio? April 2013 ben ik gestart in de zorg een totaal andere omgeving dan de energiebranche. Het bevalt super! Wat ben ik blij dat we de tijd hebben genomen om je hart te laten spreken en de kans te krijgen om in een andere branche te komen werken. Bedankt ik denk nog vaak terug aan de sessies en bespreek het regelmatig met anderen die het lastig vinden om een keuze te maken.
 
Lennart over 2bcoaching (ervaring ingevuld 10 02 2014) Leidinggeven
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 8
 
Trudy is een effectieve, directe en open coach. Wat mij met name aanspreekt aan haar is dat ze op basis van je persoonlijkheid (middels Birkman) inzichten geeft in je gedrag en haar eigen coaching style daar op aanpast. Ze is confronterend zonder dat ze veel weerstand creëert en daar leer je veel van.
 
Annemarie de Harder over 2bcoaching (ervaring ingevuld 04 02 2014) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 9
 
De coaching van Trudy van der Berg heeft mij inzicht gegeven in belangrijke knelpunten die mijn ontwikkeling belemmeren op zowel persoonlijk als arbeidsvlak.
Door dit inzichtelijker te krijgen, kan ik me hier ook weer beter op ontwikkelen.
 
Irene K. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 31 01 2014) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 7
 
Trudy van den Berg heeft mij hele nieuwe inzichten over mezelf gegeven en over de relatie met mijn leidinggevende. Ze paste haar stijl zo aan dat dit helemaal op mij aansloot, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde en dingen van haar aannam. Nog regelmatig hoor ik haar stem in mijn hoofd, en begrijp ik waarom dingen gaan zoals ze gaan of waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Dit begrip helpt mij weer verder en hierdoor kan ik bewuste keuzes maken in wat ik wel en niet doe.
Ik merk dat mijn persoonlijke effectiviteit vergroot is na de Birkmann test en alle begeleidende coachingsgesprekken van Trudy en dat ik meer rust in mijn hoofd heb en acceptatie van mezelf. Fantastisch! Bedankt!
 
Birgit S. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 28 11 2013) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Ik vond het 2b coachingtraject een leerzame ervaring die ik iedereen zou gunnen. Je leert waarom je zo bent als je bent en dat andere zijn zoals zij zijn. Dit is verhelderend. Ook wordt inzichtelijk waar bepaalde frustraties e.d. vandaan kunnen komen, het niet bevredigen van behoeften.
 
Jaap Dicker over 2bcoaching (ervaring ingevuld 27 08 2013) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 9
 
Mooi pand, goed te bereiken, goede coaching, flexibel inspeling op mijn persoonlijkheid. Dit traject heeft mij goed geholpen inzicht in mij zelf als persoon te verkrijgen en geholpen bij een juiste studiekeuze te maken.
 
Claudia Beckers over 2bcoaching (ervaring ingevuld 09 08 2013) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
De coaching heeft mij gesterkt in mijn sterke punten die ik nu ook beter kan en wil inzetten. De begeleiding in het proces heb ik als persoonlijk, prettig en nuttig ervaren. Het heeft me aan het denken gezet over mezelf, mijn werk, wat ik leuk (en niet leuk)vind en waar mijn behoeftes liggen en hoe die beter te managen.
 
MLA over 2bcoaching (ervaring ingevuld 09 07 2013) Reïntegratie / IRO
Algemeen 9
Coach 10
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 9
 
Ik ben tijdens een burn-out periode begeleid door Frans Speelman van 2b coaching. Heb de coaching als erg prettig ervaren en vooral erg effectief. Ben inmiddels weer helemaal hersteld. Het meest positieve vond ik de bereikbaarheid van Frans: naast de face-to-face contacten was hij ook altijd snel telefonisch te bereiken op momenten dat ik dat nodig had.
 
Marina Rietberg over 2bcoaching (ervaring ingevuld 04 07 2013)
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 9
Organisatie 8
 
Hoewel aanvankelijk enigszins sceptisch is de coaching toch zeer waardevol gebleken. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe en vooral waarom ik de dingen aanpak.
 
Andries Faber over 2bcoaching (ervaring ingevuld 24 05 2013) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Het coachingstrajekt met Frans Speelman vond ik nuttig. Het heeft me geen fundamenteel nieuwe inzichten over mezelf opgeleverd, maar wel verscherping en verdieping. Heel bruikbaar in mijn werk. En op het moment dat ik dacht: ok nu is het genoeg, verder komen we niet, kwam het voorstel om te stoppen. Prima dus!
 
Laurens K. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 29 11 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Ik heb Frans Speelman als een zeer kundige en sympathieke coach ervaren. De gesprekken waren helder en duidelijk en hij nam ruim de tijd voor me. Hoewel ik als leek weinig over zijn vakkennis kan zeggen, kwam hij op mij over als iemand die weet waar hij het over heeft en kon hij het Birkmanrapport helder verwoorden. Ik heb nu voor mezelf een stuk duidelijker welke kant ik later op wil, dat ik in kleine stappen met duidelijke doelen moet denken en ik heb nu ook helder waar mijn interesses liggen. Frans was erg betrokken, ook bij het proces van het schrijven van m'n scriptie en heeft me ook geholpen bij verschillende sollicitaties. Hij was prettig in de omgang en ik heb de gesprekken als zeer nuttig ervaren. De faciliteiten waren prima, evenals de sfeer.
 
Emma over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 11 2012) Overig
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Ik heb er heel veel aan gehad. Mijn coach was betrokken en heeft mijzelf inzichten laten krijgen en mij goed begeleid.
 
Anthon Tolboom over 2bcoaching (ervaring ingevuld 22 10 2012) Teamcoaching
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie 9
 
Frans Speelman heeft mij een aantal zeer concrete handvaten gegeven om mijn persoonlijke effectiviteit te verbeteren.
 
Quirinus over 2bcoaching (ervaring ingevuld 19 09 2012) Personal / Life coaching
Algemeen 9
Coach 8
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Coach: Trudy van den Berg.
Scherp, geen blad voor haar mond, constructief, ze laat je hard werken.

Situatieschets. Meer dan 15 jaar gewerkt maar ook nog zo'n 25 jaar te gaan. Leuke carrière gemaakt maar hoe ga ik de komende jaren invullen? Stel ik mijzelf wel de juiste vragen en geef ik mijzelf wel een eerlijk antwoord?

Aan de hand van oa de Birkman-test heb ik in een periode van 6 maanden en 4 sessies veel zelfkennis opgedaan en zelf mijn richting kunnen bepalen.

Ik ken Trudy nu bijna 10 jaar van diverse coachingstrajecten voor mijn medewerkers en heb de positieve effecten ook bij hun van zeer nabij meegemaakt.
 
AM van de W. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 03 09 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 9
Organisatie 8
 
Ik heb het traject gevolgd bij de Stichting 2bcoaching en 2bmyself, waar mevrouw Povel-Boekwijt mij heeft geholpen. Het was altijd heel prettig om bij haar langs te gaan omdat ik me er goed om mijn gemak voelde en altijd het gevoel had dat ik werd begrepen. Het traject heeft mij heel erg geholpen!
 
Nora Snoek over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 08 2012) Overig
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
2bcoaching bij 2bmyself heeft mij erg goed geholpen om kritisch naar mezelf te kijken. Pauline Povel heeft mij geholpen om te bedenken wat ik zelf wil. We hebben niet gefocust op de testen, maar of ik mij kon vinden in de uitkomsten en of ik daarmee beter kon begrijpen hoe ik op sommige situaties reageer. Alles bij elkaar was 2bmyself een steuntje in mijn rug dat me heeft geholpen om mezelf beter te leren kennen en me op weg te helpen naar de juiste keuze voor mijn vervolgstudie.
 
Petra Lammers-Kuipers over 2bcoaching (ervaring ingevuld 16 08 2012) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 7
Coach 7
Inhoud 7
Effectiviteit 7
Organisatie 7
 
Ik vond de locatie in Joppe prachtig. Het 3e gesprek met mijn manager vond plaats bij ons op de bank. Dit was zo ingepland. Maar hier gaat mijn voorkeur voor een 2e keer niet naar toe. Ik vond het geen prettige locatie voor de afsluiting van het Birkmann traject.
Ik heb met Frans leuke gesprekken gehad en deze als prettig ervaren. Wel vond ik het jammer dat het 'maar' 2 individuele sessies waren. Wellicht had ik het prettiger gevonden als het wat meer gesmeerd zou worden over een langere periode.
Frans vond ik een prettige coach, hoewel ik 3 sessies wel kort vind om jezelf volledig bloot te geven.
 
PS over 2bcoaching (ervaring ingevuld 26 07 2012) Teamcoaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 6
Organisatie 7
 
Teamcoaching door Trudy en Frans is positief ervaren en heeft meer inzicht gegeven in de onderlinge verhoudingen en krachten/zwaktes in het team. Door verloop in het team en wijziging van manager is het effect helaas minder sterk geweest, maar doet niets af aan de kwaliteit van de geboden coaching.
 
Ruben van der S over 2bcoaching (ervaring ingevuld 12 07 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Ik heb een coachingstraject gevolgd bij Frans Speelman.

Na een MBO opleiding afgerond te hebben, was ik nog niet zeker van mijn toekomst in het vakgebied en wat ik wilde. Daarom heb ik een tussenjaar genomen, gevuld met werken en reizen. Na 2 jaar was het echter wel eens tijd om een serieuze overweging te maken of ik nou een echte baan zou gaan zoeken of toch nog ging studeren.

Daarom ben ik een coachingstraject begonnen bij Frans Speelman. Frans is een ontzettend betrokken persoon. Hij stelde vaak de juiste vragen, waardoor ik meer los kwam van mijn eigen gedachten, om dingen op een andere manier te bekijken.

Waar ik vooral veel aan had, is dat mijn gedachten en dingen die ik misschien al deels wist, op een rijtje te zetten. Hierdoor heb ik een nóg beter beeld gekregen van mezelf in wat ik kan, wat ik wil en heel belangrijk; de behoeftes die je hebt.

Ik heb nu besloten om verder te studeren (HBO), omdat ik nog niet alles uit mijzelf heb gehaald. Of deze keuze anders was geweest zonder het coachingstraject is voor mij niet relevant, want al weet je al precies wat je wilt met je leven, dan kan dit nogsteeds een ontzettende eye-opener zijn en je een boost geven voor je hele loopbaan.
 
Saskia Broer over 2bcoaching (ervaring ingevuld 09 07 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 7
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Trudy van den Berg heeft mij begeleidt met mijn loopbaanplanning. De vraag wat wil ik nog meer in mijn leven doen, wat geeft mij plezier en een goed gevoel om te doen. Er zijn zoveel mogelijkheden maar door uit te zoeken waar je energie van krijgt, kun je de juiste keuzes maken. Door een moodboard te maken met onderdelen die voor mij persoonlijk belangrijk zijn, kom je achter de aspecten. Laat je hart spreken! Neem de tijd om daar naar te luisteren en maak je eigen keuzes.
 
Renate Oosterhof over 2bcoaching (ervaring ingevuld 05 07 2012) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Ik vond het een hele open sfeer hebben tijdens het hele traject. Frans heeft mij een zetje gegeven als ik het even niet wist. Verder heeft hij mij vooral inzicht gegeven in hoe ik zelf ben. Door vragen te stellen. Waardoor ik daar over na ben gaan denken, bv wat doet dat met mij.
Ik voelde me al snel vertrouwd en dat heeft alles met de persoon van Frans te maken. Dat praat ook een stuk makkelijker.
 
MK over 2bcoaching (ervaring ingevuld 02 07 2012) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Coaching door Trudy van den Berg.
Inzichtgevend, verhelderend en praktisch genoeg om er vervolgens iets mee te doen. Nu is het voor mezelf de kunst het vast te houden en niet in mijn oude gedrag/ gedachten te vervallen.
 
Marieke van Rhijn over 2bcoaching (ervaring ingevuld 27 06 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Trudy van den Berg is een doortastende coach, ze helpt je met het zelf ontdekken van je ontwikkelpunten en geeft goede handvatten om deze op te pakken. Op basis van veel vertrouwen en plezier is dit een zeer effectief coachingstraject voor mij geweest.
 
van de Weg over 2bcoaching (ervaring ingevuld 21 06 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 8
 
Aangezien ik niet wist wat ik volgend jaar wilde studeren had ik contact opgenomen met mevr. Povel/2bmyself.

Met 2bmyself het Birkman traject gevolgd. Sterke kanten van mezelf ontdekt die ik zelf nog niet wist. Daarnaast was er veel persoonlijke betrokkenheid en door de opdrachten die ik mee kreeg na een consult kwam ik echt snel stappen verder. Al met al kan ik dit traject eigenlijk iedereen wel aanraden want je leert jezelf beter kennen.
 
Suyen Desbarida over 2bcoaching (ervaring ingevuld 25 05 2012) Organisatie Coaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 6
Organisatie 7
 
Frans,
Het traject was volgens gemaakte afspraken doorlopen. Wat ikzelf, collega's, afdeling en bedrijf ermee doen is voor mij nog de vraag of te vaag. Ik ben door ziekte later ingestroomd en heb mogelijk de aansluiting met de collega's en/of afdeling gemist. Door de grote veranderingstraject binnen de afdeling en/of bedrijf is de motivatie om dit goed te gebruiken ook wat ver!! Wat ik als jammer ervaar. Groeten, Suyen
 
Martin over 2bcoaching (ervaring ingevuld 07 05 2012) Mental coaching
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Vanwege de afstand hebben we de laatste sessies telefonisch gedaan. Hierdoor konden we iets vaker contact hebben, wat goed bevallen is.
 
Tineke G over 2bcoaching (ervaring ingevuld 16 04 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Mijn coachingstraject met Frans S heeft meer dan voldaan aan mijn verwachting. Veel uitleg over de Birkman methode gekregen . Ik heb handvaten gekregen voor de toekomst en meer inzicht gekregen waar ik nu sta.Ik kan er echt mee verder.
Enkele puntjes tav de organisatie. In het eerste emailverkeer mbt maken van afspraken werd zeer stellend verwacht dat ik binnen bijv een week antwoord gaf. Door omstandigheden kon dit niet wat voor mij niet goed voelde. Ander puntje was de mogelijkheid van parkeren die mij pas later verteld werd.Frans pakte deze punten prima op.
 
a. smedinga over 2bcoaching (ervaring ingevuld 03 02 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
de aanpak via birkman-methode is effectief. op een prettige en duidelijke manier wordt een spiegel voorgehouden. de coach is professioneel en doet het werk met warmte, liefde en deskundigheid.
 
Anita den Hoed over 2bcoaching (ervaring ingevuld 29 11 2011)
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Het Birkmantraject heb ik met plezier doorlopen, mede door de coaching/begeleiding van Margreet Harms. Wat de effectiviteit zal zijn van het traject in de toekomst zal o.a. afhangen van mijn eigen handelen 'in de geest van' en teruggrijpen op de 'resultaten'.
 
Annemie G over 2bcoaching (ervaring ingevuld 19 10 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 7
Effectiviteit 7
Organisatie 8
 
Ik vond het een prettig coachings traject waarbij Frans Speelman mij vaak prikkelende vragen stelde die mij er toe dwongen om goed na te denken over:
- wat de belangrijke zaken in mijn leven zijn
- of ik de dingen doe die mij blij maken
- waar ik energie van krijg en wat mij juist energie kost
- hoe ik mijn grenzen kan aangeven en bewaken
- wat ik kan doen om mijn omgeving deel te maken van mijn sterktes en uitdagingen
- hoe ik kan blijven bijdragen aan mijn eigen geluk
 
Agnes C over 2bcoaching (ervaring ingevuld 28 09 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Coach: Judith Wijnbergen. Bij dit traject werd ik gedwongen om naar mezelf te kijken en mezelf te beoordelen. Na de toelichting op de uitkomsten van de Birckman test herkende ik mijzelf hier wel in. Judith heeft aan de hand van voorbeelden de resultaten goed kunnen uitleggen en verduidelijken. Ook de tip gegeven om goed na te denken wat ik nu zelf wil en hoe ik dit binnen de organisatie zou kunnen bereiken.
 
Martin P over 2bcoaching (ervaring ingevuld 26 09 2011) Overig
Algemeen 9
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Frans is erg plezierig om mee te praten. Mijn algemene gevoel van onbehagen over de functie, het bedrijf, mijn twijfels over eigen functioneren wist hij goed te kanaliseren en behapbaar te maken. En dan valt het alweer reuze mee!! De 'opdrachten' tussen twee gesprekken in geven houvast om te voorkomen dat je weer in valkuilen valt of verkeerde paden inslaat. Ook het afrondende gesprek met de leidinggevende erbij was nuttig. Nog even de Birkman toegelicht en we staan weer op scherp!
 
B. v. Brakel over 2bcoaching (ervaring ingevuld 13 09 2011) Performance coaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Als coach is Jenny Rouwette erg prettig. Ze kan helder dingen verwoorden en verbanden leggen. Ook op complexere zaken/vragen heeft Jenny het vermogen deze tot de kern terug te brengen. Als tip wil ik haar meegeven dat ze voor zichzelf na gaat per coachingtraject wat ze zelf heeft geleerd en eventueel een trend kan waarnemen.

Succes.
 
Petra Berndsen over 2bcoaching (ervaring ingevuld 18 08 2011) Organisatie Coaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Persoonlijk had ik van het hele Birkmanproces wat meer verwacht in de zin van: Spiegeling eigen gedrag, de gevolgen van stijl en behoefte maar ook interesse gebieden wat betekenen ze of wat zouden ze kunnen betekenen. Alles wat ik aandroeg was "goed" dan stel ik me achteraf de vraag waren er soms nog andere mogelijkheden en had ik graag wat suggesties gehoord bijvoorbeeld van mensen met dezelfde energiebrengers wat betekent dit voor hen?Graag had ik wat meer handvaten gekregen om mijn eigen effectiviteit te verbeteren en mijn valkuilen beter in zicht te krijgen voor mijzelf maar ook valkuilen in relatie tot anderen. Het duo gesprek met leidinggevende was voor mij wat te vrijblijvend ik had in dit gesprek wat meer sturing verwacht van Jenny. Ik vond het een beetje een gemiste kans althans zo voelde het voor mij achteraf..ik had het idee was het dit nou..en wat heb ik er nu van geleerd wat kan ik er nu mee. We zijn te weinig ingegaan (met mogelijke voorbeelden) waar gezamelijke valkuilen liggen waar we elkaar tegenstaan maar ook waar we elkaar kunnen vinden. Al met al had ik dus wat meer interactie gezien in de vorm van voorbeelden en mogelijkheden.
 
Marja over 2bcoaching (ervaring ingevuld 17 08 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 8
 
Ik heb al meer dan zeven jaar dezelfde baan bij dezelfde werkgever en wist een paar maanden geleden zeker dat ik zo niet langer verder kan, zonder motivatie en zonder uitdaging. Maar ik wist ook niet wat dan wel . Dus met een hoofd vol twijfel kwam ik bij Trudy. De eerst sessie, waarin de uitslag van het assessment werd besproken, was een echte eyeopener, en best emotioneel. In de sessies daarna hielp Trudy me ontdekken waarin ik sterk ben, wat mijn valkuilen zijn en hoe ik verder kan. Trudy heeft me door haar scherpe observatie, haar –soms zeer kritische- vragen, en haar enorme vermogen te luisteren, mij geholpen mijn leven weer richting te geven. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat ze me heeft laten aanmodderen op momenten dat het belangrijk was dat ik het zelf ontdekte. En dat ze op het juiste moment die kleine duwtjes in de rug gaf als ik dat nodig had.
Ik heb nu een beter beeld van wie ik ben en wat ik kan en heb besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan in mijn werk en weer een opleiding te gaan volgen. De mist in mijn hoofd is weg en ik kan weer helder de weg zien die ik nu wil gaan. Dank je wel Trudy!!!
 
Chantal Boesveld over 2bcoaching (ervaring ingevuld 11 08 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 10
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie 8
 
De methodiek heb ik als prettig ervaren omdat ik hiermee vanuit mijn huidige werk heb ontdekt waar ik energie van krijg, maar ook dat dat binnen andere jobs ook te gebruiken is of juist nodig is.
Ik heb heb mijn blik zoals ik voorheen naar specifieke functies keek, verruimd en mijn aversie (zag niet dat een functie op meerdere manieren ingevuld kan worden) er tegen kunnen omdraaien naar een beeld dat dat een functie is die ik ook kan vervullen, maar dan op een andere manier dan ik tot nu toe heb gezien.
Tevens heb ik mijn birkman resultaten ook beter leren begrijpen: niet alleen om mezelf beter te begrijpen maar ook het plaatsen in verschillende soorten jobs.
Op dit resultaat hebben naast de coachingsgesprekken andere ontwikkelingen ook invloed gehad:
- mijn manager die mij als eerste attendeerde op dat bepaalde functies ook op andere manieren ingevuld kunnen worden en dat er binnen de organisatie daar ook steeds meer behoefte is / zal ontstaan.
- Bijeenkomsten Women Energy Network van Essent waardoor voor mij duidelijk is geworden hoe belangrijk het is te weten wat je wilt, wat je kan en daarover te communiceren.

Frans ervaar ik als prettig om mee te praten, voelde me op mijn gemak en vertrouwd, mij ruimte geven om na te denken (voldoet aan mijn behoefte), food for thought gevend. Eén van uitspraken die ik zeker zal onthouden, is: "het zijn allemaal beren op je weg die je iets te vertellen hebben." Dat heeft mij enorm gesterkt in doorzetten :-).
 
Agnes van den Broek over 2bcoaching (ervaring ingevuld 11 08 2011) Personal / Life coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Trudy heeft mij goed geholpen om beter naar mij zelf te kijken. Vooral de tijd nemen om pas op de plaats te maken en eerst te voelen dan te willen en dan pas te denken hoe zaken aan te pakken. Erg belangrijk voor mij. Ik ben een stuk rustiger geworden. Ik ben Trudy erg dankbaar voor haar wijze "lessen". Ook Franklin heeft me op het goede pad gezet wat steviger op de grond te staan.
 
Antoinet Halbesma over 2bcoaching (ervaring ingevuld 09 08 2011) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Ik heb aan het traject een goed gevoel over gehouden. Het waren zeer prettige gesprekken die voor mij bevestigden wat je eigenlijk wel weet maar in een ander daglicht worden gezet.
Of het resultaat ook naar een 10 kan is nog afwachten. Ik ben heel benieuwd of deze andere baan voor mij ook het gewenste resultaat gaat opleveren, maar daar ben ik natuurlijk ook zelf bij!
Dank!
 
Kim van Liempd over 2bcoaching (ervaring ingevuld 27 07 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Er is een begin gemaakt met bewustwording, maar er is nog geen resultaat te zien geweest vanwege de korte tijd.
 
Fleur Frijling over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 07 2011) Teamcoaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Frustatie onderling onder de teamleden werd bij de teamcoaching doeltreffend aangepakt door de coach, waardoor zaken werden besproken.
 
René Berns over 2bcoaching (ervaring ingevuld 14 07 2011) Personal / Life coaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 7
Effectiviteit 8
Organisatie 7
 
Margreet weet op een zeer natuurlijke en effectieve manier de ontwikkelpunten naar boven te krijgen. Zij is in staat om de complexiteit van de ontwikkelvraagstukken terug te brengen tot de essentie en de kern te raken, met als resultaat dat de persoon in kwestie conrcreet aan de slag op zijn/haar groeipad.
 
Sanne N. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 12 07 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 7
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Ik vond het leuk om te ontdekken dat door het invullen van relatief weinig vragen je zoveel over jezelf te weten kan komen. De uitkomsten van de vragenlijsten hebben wel enige uitleg en doorvraag nodig. Frans heeft mij hierin heel duidelijk uitleg gegeven en dusdanig doorgevraagd dat tot de kern gekomen kon worden. Heel plezierige gesprekken gehad en de tijd vloog voorbij. Uiteindelijk resultaat is meer inzicht in mezelf en ten opzichte van mijn team/manager. Resultaat had van mij nog wel iets concreter mogen zijn, door te koppelen aan vervolgstappen en doelen.
 
Iris over 2bcoaching (ervaring ingevuld 11 07 2011) Teamcoaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Dergelijke coaching al een aantal keer mee gemaakt, toch is het steeds weer zo dat je er iets van leert of tot een ander inzicht komt. Ik heb vooral gemerkt dat ik met een aantal leden uit mijn team een andere (versterkte) band heb gekregen. Was erg bij met mijn coach!
 
Jean-Paul van Mierlo over 2bcoaching (ervaring ingevuld 06 07 2011) Performance coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 10
 
Trudy van den Berg van 2bcoaching heeft me weer een eind op weg geholpen. Nadat ik een functie als Teamleider had geaccepteerd, liep ik toch tegen wat dingetjes aan, waarbij Trudy vanaf het begin af aan de vinger op de zere plek legde. Zowel de individuele gesprekken als het gesprek met mijn leidinggevende waren behalve dus zeer nuttig ook heel prettig. Via subtiele vragen en doorvragen, zonder te beledigen of te confronterend te zijn, laat Trudy je zelf beseffen dat alles wat je doet en zegt, en vooral hoe andere mensen naar je kijken en op reageren...iets is wat je zelf in de hand kan hebben. Maar dan moet je wel eerst ver terug naar, waar kom je vandaan, zijn er onverwerkte kwesties, hoe lopen je relaties...wil je er wat mee doen....Ja dus ! Trudy heeft vervolgens een paar mooie handvaten waar je mee verder kan. De Birkman methode is onwaarschijnlijk doeltreffend...het is allemaal zo raak. Ik heb aan het traject zoveel lol beleefd en ben er een zo veel betere manager door geworden, dat eigenlijk meteen zijn vruchten begon af te werpen. Ik ben dan ook erg dankbaar dit gedaan te mogen hebben. Tot slot: Naast de educatieve, pedagogische en weet ik wat allemaal.......Trudy is ook een fijn, geleerd en goed mens...en dat is heel fijn in dit soort projecten. Snel schakelen, grapjes en dan weer die spiegel voor houden....klasse !
 
Leo Veldhuis over 2bcoaching (ervaring ingevuld 06 07 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
De begeleiding van Frans Speelman heb ik als zeer plezierig ervaren.
Ook de deskundigheid en de uitleg vond ik erg goed (voor zover ik dat kan beoordelen).
 
Petra K. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 01 07 2011) Overig
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie n.v.t.
 
Ik heb de Birkman test uitgevoerd samen met 2bcoaching. Iedereen binnen mijn afdeling heeft zo'n test gedaan. De uitkomsten van de test zelf vind ik erg ingewikkeld, maar wel nuttig en herkenbaar. De trainer met wie ik de uitkomsten heb besproken is erg betrokken, enthousiast, sensitief en alert. Hij vraagt door en kan zo bij de kern komen. Zijn benadering is vanuit het positieve van de mens en hij waardeert je karakter eigenschappen. Dit vind ik een perfect uitgangpunt.
 
Jan over 2bcoaching (ervaring ingevuld 22 06 2011) Overig
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Frans Speelman heeft op een prettige en duidelijke manier de resultaten van de Birkman test besproken.
Dit heeft mij een nog beter inzicht in mijzelf gegeven.
 
WS over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 06 2011) Teamcoaching
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie 8
 
Frans was een plezierige coach. De gebruikte methode is duidelijk uitgelegd. De gesprekken nodigden uit tot het invullen van de vragen en daarmee ontstond een voor mij herkenbaar zelfbeeld. Het gesprek met Geert waarin we mijn beeld hebben besproken was goed ondanks dat we elkaar nog maar kort kenden.

Het traject kan effectiever worden door de beelden van de individuele teamleden te gebruiken om als team te groeien. Nu zijn slechts oppervlakkig resultaten uitgewisseld.
 
Sjoerd Bloem over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 06 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 6
Effectiviteit 6
Organisatie n.v.t.
 
ik had meer begeleiding/uitleg verwacht over de resultaten. Het is mij nu nog wat te "soft" gebleven.
Ik had graag wat meer concrete zaken besproken. De tijd vloog voorbji.
 
Geert Stinstra over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 06 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 8
Organisatie 8
 
Frans komt over als een rustige, intelligente man. Hij luistert goed en wil graag bij de eesntie komen. Je merkt dat hij het leuk vindt als anderen groeien/tot inzicht komen.

PS de vragen hierboven zijn in mijn optiek vrij breed gesteld. Bijvoorbeeld de vraag: Wat vond u van de inzet, betrokkenheid, beschikbaarheid en flexibiliteit van uw coach/consultant?
Hierin zitten 4 verschillende aspecten. Inzet en betrokkenheid waardeer ik beter dan de flexibiteit. Ik vraag me zodoende af of je hiermee krijgt wat je wil weten?

Overall: prima coaching! Ga zo door.
 
Alice M over 2bcoaching (ervaring ingevuld 20 06 2011) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 7
Effectiviteit 5
Organisatie 7
 
Nu de begeleinding is afgerond weet ik wat mijn talenten zijn maar er is niet ingegaan op de eventuele beroepen die daarbij kunnen passen.
 
Dennis Stufkens over 2bcoaching (ervaring ingevuld 19 06 2011) Teamcoaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie 8
 
Het was een mooi traject dat veel inzicht heeft gegeven in het individu, maar ook in het begrijpen van de teamleden. De effectiviteit van een training neemt af in de tijd, doordat een ieder vervalt in de eigen gewoonten etc.. Belangrijk is wel dat we elkaar nu makkelijker aanspreken, omdat er toch een stevigere basis voor vertrouwen is gelegd.
 
Mirke K. over 2bcoaching (ervaring ingevuld 19 06 2011) Overig
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 8
 
Mijn coach was Pauline Povel en ik heb dit traject via de Stichting 2bmyself van 2bcoaching gedaan. Het Birkman traject heeft mij geholpen te focussen op wat ik echt wil. Het heeft me veel over mezelf geleerd en het heeft mijn leven meer richting gegeven. Ze zoeken niet alleen maar een passende studie, ze proberen jou als persoon echt verder te helpen. Dat vond ik er heel fijn aan
 
Henk over 2bcoaching (ervaring ingevuld 17 06 2011) Overig
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 6
Effectiviteit 6
Organisatie 7
 
Zonder exact te weten waarom ik dit traject zou moeten doen (opdracht baas..) ben ik er open en eerlijk in gegaan. Erg leuk te ontdekken dat men, door een relatief korte vragenlijst, exact weet te vertellen wie ik ben en hoe ik reageer op situaties.
Het helpt mij te weten hoe anderen mij ervaren en hoe ik op vrij simpele wijze gedrag kan beïnvloeden.
 
Boris Lettinga over 2bcoaching (ervaring ingevuld 17 06 2011)
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 8
 
Coachingsgesprekken gehad met Iris Hoogland aan de hand van de Birkmantest. Goede gesprekken, duidelijke learnings en inzichten over mijzelf gekregen. Reden voor mij om mijn leidinggevende te overtuigen van het continueren van de coaching.
 
Peter Boonstra over 2bcoaching (ervaring ingevuld 16 06 2011) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 9
Effectiviteit 8
Organisatie 9
 
2B coaching met Frans Speelman: betrokken en kritisch, onderzoekend en activerend, een leuke en leerzame begeleiding die ik direct kan gebruiken mvg Peter Boonstra
 
pauline m over 2bcoaching (ervaring ingevuld 13 06 2011) Overig
Algemeen 9
Coach 10
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 10
 
naast beoording bovenstaande punten wil ik graag nog wat woorden toevoegen, kenmerkend voor de opleiding en coaches:
creatief - intens - harmonie - flexibel - niet alleen het resultaat is van belang maar daarnaast zeer zeker ook het bewandelen van de weg naar een resultaat/resultaten
 
RB over 2bcoaching (ervaring ingevuld 11 06 2011) Teamcoaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 7
Effectiviteit 8
Organisatie 7
 
De begeleiding en ondersteuning van Trudy heeft sterk bijgedragen aan het vergroten van de onderlinge verstandhouding en begrip binnen het team. Dit gebeurde in zeer relaxte vorm. Zij wist hiervoor een omgeving te creëren van vertrouwen en openheid naar elkaar toe.
 
Michelle over 2bcoaching (ervaring ingevuld 10 06 2011) Balans werk/privé
Algemeen 8
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Frans was er op het juiste moment. Ook als ik er niet om had gevraagd en dat was erg prettig. De gesprekken waren erg free format, maar kwamen daardoor juist snel bij de kern. Ik heb de samenwerking als zeer waardevol ervaren omdat ik nu ook kan zien wat het mij heeft opgeleverd; meer rust in mijn hoofd.
 
Ryan Wendels over 2bcoaching (ervaring ingevuld 07 06 2011) Personal / Life coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 9
 
Goede begeleiding met veel kennis en enthousiasme en waarbij goed werd doorgepakt op belangrijke kernpunten van belang voor mij als persoon. De dosis humor maakte het ook levendig en prettig om samen te werken.
 
Veerle Craeghs over 2bcoaching (ervaring ingevuld 06 06 2011) Persoonlijke ontwikkeling
Algemeen 8
Coach 9
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie n.v.t.
 
Birkman rapportage.
De persoonlijke aandacht en warmte van Trudy doen wonderen. Trudy kan echt iemand het gevoel geven van "je mag er zijn en is dat is helemaal ok". Toelichting van de rapportage verliep heel natuurlijk en los. Geen enkele keer het gevoel gehad van "hier hebben we weer zo'n testje" waarbij de resultaten bijna mechanisch worden afgeraffeld. Door de manier van bespreken ga je vanzelf op een heel open manier naar de rapportage kijken en over onderwerpen nadenken. Door de waarderende benadering heb je als deelnemer niet de neiging om in de verdediging te schieten. Door de waarderende benadering kun je ook zonder "veroordelen" kijken naar "de minder fraaie kantjes". Je pikt er zaken uit die ertoe doen. De gesprekken hebben me weer eventjes wakker geschud. Je neemt weer even afstand en denkt bewuster na over keuzes die je iedere dag weer maakt. Dat sterkt.
 
Jeroen over 2bcoaching (ervaring ingevuld 05 06 2011) Teamcoaching
Algemeen 7
Coach 8
Inhoud 8
Effectiviteit 7
Organisatie 8
 
Trudy is heel sterk in een-op-een coaching. De technieken die ze daarvoor gebruikt zijn niet helemaal te transponeren om een team, waardoor ik dit als minder effectief beschouw.
 
StephanV over 2bcoaching (ervaring ingevuld 03 06 2011) Personal / Life coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Trudy doet dat wat nodig is t.b.v. de coaching en gaat hierbij ruimdenkend en buiten te verwachten kaders te werk. Ze neemt de effectiviteit van haar werk zeer serieus en heeft een herkenbare oprechte diepe interesse in haar coachees. Het Hoogeland als locatie heeft een hele aangename, stimulerende sfeer.