Coach(es) van CorCaroli.Life

Sita
 
Samen met de andere coaches binnen CorCaroli.Life vormen wij een hecht team. We werken allemaal vanuit dezelfde overtuiging: “Je weet maar nooit…”. Dit biedt een opening in gedachten en ruimte voor jezelf om te kijken naar je perspectief in de breedste zin.

Dit drijft mij als coach, omdat ik weet dat er altijd en voor iedereen een perspectief is. Ik weet ook dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom help ik mensen graag in hun zoektocht. Hierbij vertrouw ik op de kennis die ik al jarenlang heb opgedaan, maar nog meer vertrouw ik op mezelf.

Het inspireert mij wanneer ik zie dat mensen hun passie ontdekken en beleven dat er meer is dan wat ze tot nu toe altijd gedaan hebben. Blokkades die vroeger ontstaan zijn omdat ze op de moment nodig waren, worden afgeschaft. Wat geen nut meer heeft kun je weg doen. Wanneer jij ontdekt waar het voor jou om draait, zal je je vrijer voelen en gedragen. Dit heeft ook zijn weerslag op je omgeving.

Ik ben er van overtuigd dat hoe meer mensen dit pad voor zichzelf inslaan, hoe meer effect het heeft voor henzelf, maar ook voor anderen. Daarom houd ik, naast 1-op-1 coaching, ook enorm van coaching met een groep. Het groepsbewustzijn
brengt je zo veel meer dan dat je je kunt voorstellen. Door elkaar te helpen, help je uiteindelijk jezelf. De energie van de groep neemt biedt ruimte aan meer gedachten en perspectieven.

Ontdek niet alleen wát je kan doen om een verandering te starten, maar ook hóe je dat kan doen.
----------------------
 
Wilma
 
Ik heb een aantal eigenschappen die ik belangrijk vind om vorm te geven in mijn leven. Eigenzinnigheid en vrijheid waren mijn drijfveren. Na een periode van een jaar, gevangen te zijn in een baan die ik niet wilde, besloot ik zelfstandige te worden. Na een mid-life crisis ontdekte wat ik de moeite waard vond en dat was: Anderen helpen op eigen benen te staan.

Wat me inspireert om uit dit werk geluk en levensvreugde te halen, is gewoon het resultaat anderen te helpen hun eigen pad en zingeving te vinden. Ik was mijn eigen voorbeeld.

Ik besloot mensen te gaan helpen. Daarom volgde ik een 5-jarige studie Integrale Psychologie (ITIP) en startte vervolgens mijn praktijk ‘Corcaroli’ om als therapeut en later Life-coach de zoekende mens te ondersteunen.

Mijn kwaliteiten zijn: Een sterke intuïtieve ontwikkeling. Deze is ontstaan door mijzelf steeds de ruimte te geven, te doen wat ik vond wat belangrijk was in mijn leven. Verder niet zoveel. Ik voegde aan deze eigenschap kennis toe en de rest leerde ik al doende. Werken met groepen bleek later ook een goede manier te zijn.

Uiteindelijk blijkt dat ik levens-bagage meegeef. Ieder bepaalt zelf hoe hij dit toepast in zijn eigen leven. Hoe je dit kan doen en de keuzes kan maken die je dichterbij je persoonlijke spirituele bestemming brengen, ligt aan je eigen motivatie en doorzettingsvermogen.

Ik werk het liefst met individuen en groepen. Vooral groepen beteken veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt. De energie die ontstaat in een groep van mensen, is een heel bijzondere situatie, waarvan men nog vaak niet weet, wat daar mogelijk is aan groei en ontwikkeling van bewustzijn en vaardigheden.
----------------------