Ervaringen met I-Opener, inzicht en perspectief bij levens- en loopbaanvragen

Gemiddeld cijfer voor I-Opener, inzicht en perspectief bij levens- en loopbaanvragen: 9.9 (Gebaseerd op 3 ervaringen)
 
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 9.7
Organisatie 9.7
 
 
Verfijn op soort  
Lieve over I-Opener, inzicht en perspectief bij levens- en loopbaanvragen (ervaring ingevuld 23 03 2012) Personal / Life coaching
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Als levens- en loopbaancoaching door elkaar lopen

Het was voor mij al een tijdje moeilijk op verschillende vlakken. Of mijn persoonlijke troubles of het feit dat het op het werk helemaal mank liep nu mijn belangrijkste zorg was, kon ik al lang niet meer zeggen. Hoe dan ook, beiden liepen verre van gesmeerd. Ik zat op mijn tandvlees. Een extra opdoffer op persoonlijk vlak maakte dat ik er helemaal onderdoor ging. Letterlijk in één dag besloot ik om 7 weken verlof te nemen,een deel onbetaald. Na 1 week zat ik al op het vliegtuig naar Faro. met behulp van Jolande, die ik gewoon had gevonden op het internet en een mailtje had gestuurd, had ik een zalig verblijfje geboekt (NL uitbaters)en een autootje, en de eerste avond van mijn 'individuele coachingweek' stond ze me in het dorp op te wachten voor een eerste kennismakingsgesprek in een barretje waar we nog iets konden eten. Ik had vertraging en het barretje had ze zelfs speciaal voor mij gevraagd open te blijven.
Datzelfde enagement voelde ik de hele week. Zalig op iemand te kunnen rekenen. In drie coachingsessies op kliffen en in boswegels bleek ook haar professionalisme even betrouwbaar. Streng indien nodig, altijd met voorzichtigheid en veel zorg en menselijkheid. En nooit met de blik op de klok. Tussendoor hielp ze me ook nog een schildersessie, massages, yoga en voetverzorging boeken. Ik spreidde de 3 sessies over 10 dagen en kwam als een ander mens terug, weer aangesterkt en met meer inzicht op wat voor mij écht belangrijk is, en de kracht en energie om zelf verder te bouwen aan het work in progress dat 'mijn leven' heet. En met een boel tips over organisaties en andere experts die voor bepaalde stukjes van mijn puzzel misschien ook nuttig zouden kunnen zijn. Een coach die weet wat ze kan, en wat anderen kunnen, en daar erg goed en duidelijk graag en met passie haar ding mee doet. Voor mij was dat ook een belangrijke voorbeeldfunctie. Iemand die lééft waar ze voor staat!
 
Ruben over I-Opener, inzicht en perspectief bij levens- en loopbaanvragen (ervaring ingevuld 19 03 2012) Loopbaanbegeleiding
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 10
Organisatie 10
 
Bij mijn vorig werk in een semi-overheid bedrijf had ik een dominante baas die maar al te graag mijn leven/werk moeilijk maakte en dat vergde heel wat energie van me.
Ik gaf ook dan niet graag toe aan deze man en probeerde tevergeefs er op in te gaan...

Op een gegeven moment had ik besloten voor een andere uitdaging en werk te gaan, maar om hiervoor klaar te staan had ik nood om even tot mezelf te komen en de energie terug te vinden.(ontstressen)
Hier in België deed ik al jobcoaching, maar ik zag dit wel zitten om deze soort coaching te combineren met een reis naar de prachtige natuur en de warme omgeving van Portugal.

Korte samenvatting van de coaching in mijn ogen:
- (zelf)reflectie week : reflectie van uw eigen woorden en daar verder bij stil staan
- in leef week : leef je eens één week in jezelf, in plaats van bij de andere
- levensweg: je eigen weg uitstippelen
- natuurlijk jezelf / terug naar je eigen natuur : teruggaan naar je natuurlijke ik.
- herbronning : wat is je bron wat is je doel

Jolanda geeft je direct een thuis gevoel in een vreemd land en zal er steeds zijn (ook tijdens vrije momenten) bij moeilijke momenten.
Ze straalt een kracht en levensvreugde uit die je helpen de energie terug te vinden. Je hoofd wordt met behulp van de prachtige omgeving volledig tot rust gebracht en je kan terug helder nadenken over de huidige en komende stappen in je leven.

Een aanrader? zeker!

Groeten
Ruben
 
Jessica over I-Opener, inzicht en perspectief bij levens- en loopbaanvragen (ervaring ingevuld 16 03 2012) Overig
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 10
Organisatie 10
 
“Al een paar jaar had ik het gevoel vast te zitten in mijn werk”

Al een paar jaar had ik het gevoel vast te zitten in mijn werk, ik kwam niet verder,
maar wist ook niet hoe ik uit mijn huidige situatie kon komen. Dat er iets moest
veranderen voelde ik wel... Waar te beginnen?

Terug naar de basis
Een week intensief gecoacht worden leek me heerlijk, schoon schip maken, terug naar de basis om vanaf het begin weer in kaart te krijgen wie ik ben, wat ik kan, wat ik leuk en wat ik belangrijk vind. Met een dochtertje van nog geen jaar leek een week in mijn eentje; met mezelf geconfronteerd worden én die kleine missen me misschien toch net iets te heftig.

Niet helemaal alleen
De oplossing werd om samen met mijn vriend en kleine naar Portugal te gaan. Lekker net voor de Kerst. Tussen de 4 coachingswandelingen door, hadden we quality time met zijn drieën, tijd die binnen het drukke leventje dat we leiden ook niet geheel onbelangrijk was! Voor mijn vriend was het soms lastig, veel draaide natuurlijk om mij die week; misschien was het goed geweest als hij ook een dag op stap zou zijn geweest met Jolanda?!

Vasthouden
Nu terug in Nederland wil ik het fijne opgeruimde gevoel vast houden en doorgaan met waar we in Portugal zo'n goede start mee hebben gemaakt. Ik weet nu wie ik ben en wat ik kan en wat ik belangrijk vind. Het antwoord op mijn vraag “Waar wil ik voor kiezen qua werk?” is in een week natuurlijk nog niet gevonden. Daarom heb ik eens per vier weken een telefonisch coachingsgesprek afgesproken. Absoluut anders, maar ook heel waardevol en 't helpt om me op het ingeslagen pad te houden en aan de slag te blijven met mijn 'zoektocht'.

Jessica (33 jaar)
Artistiek leider & organisator filmfestival