Ervaringen met MatriXmethode Instituut

Gemiddeld cijfer voor MatriXmethode Instituut: 9.4 (Gebaseerd op 8 ervaringen)
 
Algemeen 9.1
Coach 9.3
Inhoud 9.7
Effectiviteit 9.5
Organisatie 9.3
 
 
Verfijn op soort  
Rob Mulders over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 10 05 2013) Leerproblemen / Leerstoornissen
Algemeen 9
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 8
Organisatie 9
 
Daar zit je dan. In de auto met vrouw en dochter van 9. Verwachtingsvol op weg naar Ingrid Stoop voor een coachingsessie volgens de Matrixmethode. Je hoopt dat hetgeen je gelezen hebt in het boekje uitkomt. Je hebt in ieder geval een indruk van wat er komen gaat. Het allerbelangrijkste: dat je dochter geholpen wordt met haar leerprobleem. Informatie aangereikt krijgen is geen punt op school, maar wie leert mij hoe te leren?

Een fijne rustgevende omgeving, waar je door Ingrid allerhartelijkst wordt verwelkomt. Hoe ik het precies moet duiden is lastig, maar het voelt gelijk vertrouwt en vertrouwenswekkend. Niet alleen voor ons als ouders, maar onze dochter voelt zich ook op haar gemak. Dat is te zien en straks hopelijk ook te merken. Ervaren als Ingrid is zie je gelijk iets ontstaan. Waardoor er snel een sfeer ontstaat die juiste omstandigheden creëert om te doen waarvoor we gekomen zijn: werken aan het leerprobleem met onze dochter. Geduldig wordt e.e.a. uitgelegd en al pratende gaat de sessie gelijk inhoudelijk van start.

Ik ga hier niet uitleggen wat er allemaal tijdens de sessie gebeurde vanuit de Matrixmethode theorie gezien, daar moet de geïnteresseerde de site, cd’s, boekjes etc. maar voor raadplegen. Wat ik wel expliciet wil vertellen is dat de aandacht en wederzijds vertrouwen zo tastbaar en oprecht aanvoelt dat de intensiteit en soepelheid van de hele sessie als vanzelf op een hoog niveau staan. De tijd vliegt en zelfs voor pappa en mamma is ruimte om even aandacht te geven aan een aantal zaken. Geen enkel gevoel van “duwen” of haast. Je voelt dat het even niet uitmaakt, als je maar dat mee krijgt, ervaart of doel bereikt waarvoor je gekomen bent. De klant is koning is hier geen gezegde, maar wordt beleefd vanuit de oprechte interesse voor het kind en de voldoening die verkregen wordt door iemand te kunnen helpen. Dat is heerlijk om te ervaren in deze snelle en harde wereld.

Toen de sessie voorbij was (voor we het wisten, maar veel langer als gedacht) betrapte ik mij even op het idee: “het maakt deels niet eens uit of het resultaat goed is, er is de afgelopen paar uur iets moois gebeurt”. Als je mensen met dat gevoel naar huis kunt laten gaan, ja, dan moet je haast wel iets goeds betekenen voor anderen.

Oh, ja, voor ik het vergeet: het helpt ook nog.
 
Nicole Senden Maastricht over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 07 01 2013) Angst / fobie
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 9
 
Als kindercoach werkte ik met een jongetje. Telkens als we een aandachtsgebied hadden aangepakt diende zich weer een nieuw probleem aan. Ik dacht: " Had ik maar de beschikking tot een methodiek waarmee ik hem zou kunnen helpen" .
Vervolgens kwam ik het blad " Spiegelbeeld" tegen waarin een artikel stond van Ingrid Stoop en de MatriX-methode.
Ik heb het artikel gelezen, meteen een afspraak gemaakt. Dezelfde week zat ik in Apeldoorn.
Nadat Ingrid een stuk theorie had aangeboden vroeg ze wie zich beschikbaar stelde om de methode te ondergaan. Natuurlijk wilde ik dat wel.
Mijn " story" kende ik van binnen en van buiten. Ingrid vroeg er niet naar. Ze vroeg alleen : is het een " zien, horen, voelen of een denken" . Ik zag het plaatje. Ik voelde het gevoel, En ze lootste ze me met de Matrixmethode erdoorheen.
Ik heb vanaf mijn vijftiende levensjaar met dit hele bepalende, enge, beperkende plaatje rondgelopen en in vijf minuten was het voor eens en voor altijd weg!!!
Daarna ben ik meteen de opleiding gaan doen!
 
Nicole Senden over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 07 01 2013) Overig
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 9
Effectiviteit 10
Organisatie 10
 
Als MatriXcoach heb ik zelf, af en toe, ook behoefte aan een stuk opruimen.

Ik heb net een telefonische matriXcoaching door Ingrid Stoop ondergaan.

Omdat ik zelf een beelddenker, een denker en een gevoelsmens ben speelt zich binnen in mij een rijke ervaringswereld af.
En daardoor is het binnen in mij, in mijn hoofd en in mijn lijf ,soms te vol en te veel ...

Doordat Ingrid zich op mij afstemt en mij volgt, doordat zij in de gaten heeft hoe ze mij kan focussen verloopt het MatriX proces vrij vlot.
Het is soms zo simpel. Alleen al door het veranderen van de ringtone van mijn mobiel, zowel op het echte toestel als bij alle associaties die de tone oproept heb ik een hoop gedoe en stress los gelaten.
Als ik gecoached word komt er vaak ook humor bij te pas. De methode is zo fijn omdat ik zelf degene ben die mijn belemmeringen, mijn gedoe, mijn angsten onder ogen zie. Ik ben zelf degene die de boel opruimt. Ik ben zelf degene die er iets moois voor in de plaats zet.
en.... joepie.... de telefoon gaat net, en ik heb hem opgenomen!!! Dat is het mooiste bewijs :)
 
Kees en Marieke over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 03 01 2013) Leerproblemen / Leerstoornissen
Algemeen 8
Coach n.v.t.
Inhoud n.v.t.
Effectiviteit 9
Organisatie n.v.t.
 
Onze dochter gaat altijd met veel plezier naar haar school en is van nature positief ingesteld. Zij moet hard werken om een voldoende te halen en doet erg haar best.
Dit jaar zit zij met de groepen 3,4, en 5 in één klas, heeft zij 4 juffen en is ook nog eventjes het continurooster doorgedrukt.
Door alle drukte raakt zij het spoor bijster en met haar veel meer klasgenootjes. Zij gaat tegen de hoeveelheid werk opzien, vindt alles moeilijk en wil absoluut niet meer naar school. Ze klaagt over buikpijn, hoofdpijn om thuis te kunnen blijven.
Door de matrixmethode lijkt zij na het eerste consult al, bij wijze van spreke, 10 kg lichter. Zij is weer vrolijk en wil weer naar school. Het heeft haar echt over een dieptepunt heen geholpen. Ze ziet sindsdien niet meer als een berg tegen de hoeveelheid werk op en zit weer lekker in haar vel.
 
L. Kuipers over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 01 10 2012)
Algemeen 10
Coach 10
Inhoud 10
Effectiviteit 10
Organisatie 10
 
Tijdens mijn opleiding tot matriXcoach ben ik gecoacht door Ingrid Stoop en moet zeggen met verbluffend resultaat. Altijd gedacht dat de dingen die me dwars zaten, vooral uit het verleden, dat ik die niet kwijt kon raken maar binnen enkele minuten coaching door Ingrid ervaren dat dat wel kan en dat je ten alle tijde dit soort dingen zelf kunt oplossen. Wat ik als prettig heb ervaren is dat je niets hoeft te vertellen van wat je dwars zit. Het heeft me een ontspannen gevoel gegeven en rust. Daardoor is er meer balans gekomen in mijn hoofd wat doorwerkt op een positieve manier binnen mijn gezin en omgeving.
 
M. Kramer over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 21 08 2012) Mental coaching
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 10
Effectiviteit 10
Organisatie 9
 
De Matrixmethode werkt bij leerproblemen, emotionele problemen en OOK bij psychosomatische klachten. Sinds de bevalling van mijn kind, negen jaar geleden, heb ik diverse pijnen in mijn heupen. Caesartherapeut, fysiotherapeut en osteopaat hebben de klachten behandeld, oefeningen gegeven met wisselend succes. Ik heb leren leven met deze pijn. Maar sinds een jaar had ik een venijnig pijnplekje op mijn rechterheup dat vooral ’s nachts opspeelde. Het belemmerde mij om lekker te slapen op mijn favoriete rechterzij. Tijdens een opleiding tot Matrixcoach behandelde Ingrid Stoop het onderwerp: ‘psychosomatische klachten’. Ondanks dat ik dacht dat de pijn in mijn heup lichamelijke oorzaak had (de bevalling) vroeg ik Ingrid mij te behandelen! In een intensieve coachingssessie van nog geen kwartier was de pijn weg. De ultieme test kwam ’s nachts in bed. Ik kan weer slapen op mijn rechterzij ! Geweldig !
 
Ivon Jacobs, NLD Collectief over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 20 08 2012)
Algemeen 9
Coach 9
Inhoud 10
Effectiviteit 9
Organisatie 9
 
Het was een bijzondere dag met een bijzondere groep. Ingrid heeft een methode bedacht die IEDEREEN moet kennen en weten. Het is zo ongelofelijk effectief dat ik blij ben dit door te kunnen geven. Ik kan dit in mijn praktijk als NLD coach goed gebruiken. Bedankt voor het delen hiervan.
 
Marjan Hendriks over MatriXmethode Instituut (ervaring ingevuld 04 06 2012) Gedragsproblemen
Algemeen 10
Coach 9
Inhoud 10
Effectiviteit 10
Organisatie 9
 
Wanneer je de site leest lijkt de methode erg simpel. Het is overweldigend dat je in slechts één coaching zo'n grote effectiviteit kunt bereiken. Ik voel me nu veel rustiger nu mijn hoofd op orde is. Ook mijn collega's geven aan dat ik de laatste weken me anders en positiever gedraag. Ik kom een stuk prettiger over zeggen ze. Ik ben heel blij dat ik deze coaching ondergaan heb.