Praktijk voor speltherapie Venlo

Algemeen
Wat is speltherapie, beeldende therapie en muziektherapie (kindertherapie) ?
Speltherapie (incl. beeldende therapie) is een laagdrempelige behandelwijze voor kinderen in de leeftijd van ca. 4 tot ca. 12 jaar die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Speltherapie is ook inzetbaar bij oudere jongeren die moeite hebben met het onder woorden brengen van hun gevoelens. Kinderen kunnen hun gevoelens, verlangens en angsten waarover ze (nog) niet kunnen praten wel uiten in spel! Met speltherapie verwerken kinderen ingrijpende of traumatische gebeurtenissen zonder er direct over te hoeven praten. De kracht van de therapie zit dan ook in het spel.
Met beeldende therapie geeft het kind op een specifieke manier uiting aan zijn (onbewuste) gevoelens en gedachten, zodat heling plaats kan vinden.

Ik leer je kind, op de manier die het beste bij hem past, om te gaan met wat hem dwars zit, zich te leren uiten op diverse manieren, ik ga samen met je kind op zoek naar wat er aan de hand is en zoeken we samen naar praktische oplossingen. Je kind leert zijn eigen capaciteiten en hulpbronnen aan te spannen en komt zo weer in zijn eigen kracht te staan wat zijn zelfvertrouwen doet groeien.

Wat is verschil tussen een kindertherapeut en een kindercoach? 1111111111
Een kindercoach werkt vanuit het "hier en nu", een kindertherapeut gaat graven en werkt vaak meer aan de oorzaak van de problemen.
 
Categorie
Gezondheid & Welzijn
Opvoeding & Gezin
 
 
Specialisatie
Stress / Burnout coaching, Opvoed- / Gezinscoach, Leerproblemen / Leerstoornissen, Gedragsproblemen, Autisme, Angst / fobie, Depressie, Trauma / PTSS, Agressie, Ziekte (omgaan met), Overig, ADHD, Agressie
 
 
Online / Face to face
Face to face, Face to face op aanvraag
 
 
Aanpak
Praktisch, Spiritueel, Overig, Intuïtief, Confronterend / Provocerend, Creatief, Oplossingsgericht
 
 
Methode
Gesprekken, Speltherapie, EMDR (traumatherapie), Hypnotherapie, Energetisch
 
 
Type bureau
ZZP-er
 
 
Vestigingen
 
 
Werkzaam in
Venlo
 
 
Aantal coaches
1
 
 
Aantal vestigingen
1
 
 
Opgericht
2014
 
 
KVK
61784486
 
 
Zakelijk / particulier
zakelijk, particulier
 
 
Opleidingsniveau
HBO
 
 
Lidmaatschappen
 
 
Certificering
Overig
 
 
Uurtarief
€ 0,- tot € 50,-
 
 
Branche-ervaring
Maatschappelijke dienstverlening, Ontwikkelingswerk, Werving & Selectie, Zakelijke dienstverlening (overig), Zorg, ZZP-ers