De aanpak van SAMEN Loopbaanmanagement BV

Algemeen
Trajectonderdelen bij SAMEN
Het re-integratie of outplacementtraject is maatwerk en wordt vastgelegd in jouw individuele Plan van Aanpak. Vaak is dat een mix van individuele gesprekken, vaardigheidstrainingen en jobhunting. Daarbij profiteer je van de expertise, arbeidsmarktkennis en het netwerk van de loopbaanadvseurs. De adviseurs van SAMEN hebben met elkaar meer dan 30 jaar ervaring in outplacement en re-integratie, aangevuld met ruime HR ervaring en specifieke kennis van de arbeidsmarkt.

Wil je kennis met ons maken of meer weten over onze trajecten, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

• Individuele coaching ‘Ik en mijn loopbaan’​
Individuele coaching. Daarin wordt met het persoonlijke profiel en het functieprofiel een actieplan geschreven, gericht op werk of op opleiding én werk. Andere onderdelen zijn: kwaliteiteninzichtelijk maken, vaardigheden benoemen, doelen bepalen, concrete activiteiten ondernemen, reflecteren en sparren met de adviseur.

• Q4 – Persoonlijkheidsprofiel​​​​​​
Het Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel geeft inzicht in de communicatie verschillen tussen mensen, maar vooral inzicht in jezelf.

• Kernkwaliteiten bepalen
Om jezelf beter te leren kennen kun je gebruik maken van het model van het kernkwadrant en de kernkwaliteiten, van Daniël Ofman. Dat is leerzaam en voor veel mensen een eyeopener!

• Competenties in beeld brengen
Competenties zijn kwaliteiten of bekwaamheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Bezig zijn met competenties is stilstaan bij concreet gedrag. Het Competentiespel is gemaakt om op een indringende manier naar competenties te kijken. Het spel zet aan tot nadenken, maar moedigt ook aan om de handen uit de mouwen te steken.

• Beroepskeuzetest
Na beëindiging van het kaartenspel wordt meteen helder in welke richting de cliënt het moeten zoeken. Dit leidt soms tot verrassende en onverwachte keuzes en maakt de zoektocht naar een nieuwe inrichting van de loopbaan veel gemakkelijker.

• Werken aan assertviteit
Assertiviteit is het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die bij de situatie past en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander. SAMEN leert je op de juiste wijze assertief te zijn.

• Studiekeuze
SAMEN is van mening dat enkel het afnemen van een digitale test onvoldoende is. Immers, wat is je plan? Hoe geef je het vorm? Combinatie werk, eventueel gezin en financiën? Het belangrijkste...is het voor jou de juiste keuze? Een extra gesprek of testdag met onze arbeidspsycholoog behoort ook tot de mogelijkheden.

• Training ‘LinkedIn’
LinkedIn is het snelst groeiende zakelijk online social networkwaarbij het gezamenlijk doel is om te profiteren van elkaars (zakelijk) netwerk.

• Training; ‘Jobmarketing’
Jobmarketing is een activerende training met als doel het succesvol uitstromen naar werk.

• Individuele CV + brief sessie
Een goed en onderscheidend CV met een pakkende, persoonlijke brief is onmisbaar.

• Gespreksvaardigheden
Je eigen gesprekstechniek in kaart brengen, waar zitten de sterke punten en wat behoeft verbetering.

• Jobfinding
Bij het zoeken naar vacatures wordt effectief gebruik gemaakt van een zoekprofiel en het jobmarketingplan. In dit zoekprofiel staan zaken als werkervaring, opleidingsniveau, gewenst salaris en gewenste regio. Op basis van deze gegevens kan SAM& vacatures selecteren die passend zijn voor de cliënt.